Home / Copil / Piure de cartofi cu muștar

Piure de cartofi cu muștar

Ingrediente
1 kg cartofi;

sare;

100 g unt;

3 linguri boabe de muștar;

150 ml lapte integral;

piper proaspăt măcinat

Mod de preparare 
Tai untul bucăți și îl pui în frigider. Speli cartofii și îi fierbi cu coajă cu tot în apă cu sare. Când intră furculița în ei sunt gata. Scurgii cartofii, îi lași să se răcească, îi cureți de coajă și îi pasezi. Pui laptele la fiert.

Pui cartofii pasați într-o cratiță, la foc mic, și îi usuci ușor, amestecând cu o lingură de lemn. Adaugi apoi bucățile de unt rece, una câte una, boabele de muștar și amesteci continuu. La final, pui laptele fierbinte, condimentezi cu puțină sare și piper și amesteci până la absorbția completă a laptelui. Îl servești imediat, simplu sau ca și garnitură la diverse fripturi.

Foto: Photoland/Photocuisine 

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.