Home / Bebelus / Retete / 7-12 luni / Piure de andive cu pui

Piure de andive cu pui

de la 8 luni

Ingrediente

1 andivă;

1 cartof;

1 lingură cu iaurt preparat în casă;

1 lingură zeamă de lămâie;

1 linguriță ulei de măsline sau unt nesărat

100 g piept de pui

Mod de preparare

Speli andiva, îi îndepărtezi părţile amare (frunzele verzi din vârf) și părţile dure, după care o tai rondele și o stropești cu zeamă de lămâie.
Cureți cartoful, îl speli foarte bine și îl tai cubulețe. Îl pui într-o crăticioară cu apă cât să-l acopere și îl fierbi 10 minute. Adaugi andiva și mai lași alte 10 minute.

Pui legumele în blender, adaugi iaurtul, uleiul sau untul și mixezi până obții un piure fin. Servești piureul cu piept de pui fiert tăiat cubulețe (opțional). Dacă bebelușului nu-i plac bucățelele, poți pune și pieptul de pui în blender și să-l mixezi cu legumele.

 

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.