Ingrediente
400 g fileuri proaspete de păstrăv; 100 g brânză de vaci; 2 ouă; 6 linguri făină; 200 pesmet; 1 linguriţă maghiran proaspăt tocat; sare
Mod de preparare
Usuci fileurile de pește cu prosoape absorbante şi le pui într-un castron. Adaugi maghiranul tocat mărunt, trei linguri de făină, brânza de vaci, un ou şi un praf de sare. Amesteci totul foarte bine, iar dacă este prea subţire compoziţia mai adaugi puţin pesmet.
Împarţi amestecul în patru, aşezi fiecare grămăjoară pe folie de staniol, le dai forma unor peşti şi le introduci la congelator ca să se întărească. Nu trebuie să îngheţe.
Treci cei 4 pestisori formati prin făina rămasă, prin oul bătut și apoi prin pesmet. Le așezi într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și unsă cu ulei de măsline și le introduci în cuptor pentru 30-40 de minute. Poți, de asemenea, sa si-i prajesti. Serveşti peştişorii alături de o garnitură de legume cu unt.
Foto: Photoland/Profimedia
Rețetă susținută de Asociația Educație pentru Suflet!