Pește pane cu turmeric

Ingrediente

500 g file de pește alb, fără piele, dezosat

100 g făină simplă

3 ouă mari

200 g pesmet

1 vârf de cuțit turmeric

sare

piper

ulei pentru prăjit

Mod de preparare

Tai fileul de pește în benzi înguste de două degete. Le condimentezi cu sare, pui făina într-o farfurie amestecată cu puțină sare și piper, pesmetul îl amesteci cu turmeric și bați ouăle.

Treci benzile de pește prin făină, apoi prin ou și la final prin pesmet. Așezi bucățile de pește pe un platou sau farfurie. Le lași să stea 10 minute, după care le prăjești în ulei încins.

Scoți peștele pe hârtie absorbantă și îl păstrezi cald până îl servești.

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.