Penne cu sos ragu

Ingrediente

3 lingurițe ulei de măsline

1 ceapă

2 căței de usturoi mari, zdrobiți

¼ linguriță boia de ardei

½ linguriță cu rozmarin

2 cutii de 400 g conserve de roșii tocate

1 lingură zahăr brun

6 cârnați de porc proaspeți (circa 600-700 g)

150 ml lapte

Coaja de la o lămâie

350 g paste penne

parmezan ras pentru servit

Mod de preparare

Încingi  2 linguri de ulei într-o cratiță, la foc mediu, pui ceapa tocată mărunt, adaugi un praf de sare și lași să se călească circa 5 minute. Adaugi usturoiul zdrobit, boiaua iute și rozmarinul și mai lași pe foc un minut. Adaugi roșiile tocate și zahărul și mai lași pe foc mic 20 de minute, amestecând constant.

Încingi uleiul rămas într-o tigaie, scoți carnea din cârnați și o prăjești, desfăcând-o cu o lingură de lemn. Lași pe foc 5-7 minute, până se prăjește. Torni laptele, coaja de lămâie și mai fierbi alte 5 minute.  Pui carnea peste sosul de roșii și mai fierbi 10 minute.

Fierbi pastele conform indicațiilor de pe ambalaj, le scurgi și le amesteci cu sosul. Le servești calde, cu parmezan ras deasupra.

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.