Pe malul mării... - PapTot.ro - Sarcină, naştere, primul an de viaţă, îngrijirea şi educarea copiilor între 0-14 ani, viaţă de familie - Revista PapTot!

Pe malul mării…

Vacanța a început, dar mai este ceva timp până ajungi la mare?  Ce-ar fi să pregătești până atunci o petrecere cu câteva rețete delicioase în care vedetele să fie ingredientele mediteraneene: pește, capere, brânză fină, fructe zemoase. Sună delicios nu-i așa!?

Cremă de ton

Ingrediente:  1 conservă de ton în suc propriu, 100 g iaurt cremos, 4 linguri capere, 3-4 fire de pătrunjel, 1 lămâie, 2-3 linguri  ulei de măsline, sare.

Mod de preparare:  

Scurgi tonul, îl pasezi cu furculița puțin, apoi îl pui în mixer. Adaugi iaurtul cremos și începi să mixezi compoziția până devine ca o pastă fină în care torni uleiul de măsline în fir, ca la maioneză. Tai pătrunjelul fin și caperele bucățele și le adaugi în pasta de ton. Pui și zeamă de lămâie după gust, potrivești de sare și e gata.

Quiche cu roșii și măsline

Ingrediente: Pentru aluat: 200 g făină, 100 g unt, 1 ou, sare. Pentru umplutură: 200 g ton în suc propriu, 200 g parmezan sau brânză proaspătă de capră, 50 g măsline negre fără sâmburi, 400 g iaurt cremos, 4 ouă, 4 roșii, 2 linguri griș, sare, busuioc.

Mod de preparare:

Frămânți un aluat elastic din făină, unt, ou și un praf de sare, apoi îl dai la frigider pentru 30 de minute. Îl întinzi apoi într-o foaie rotundă cu care tapetezi o formă de tartă unsă și tapetată. Presari grișul peste foaia de aluat, apoi pui tonul scurs bine, măsline tăiate fin și parmezanul ras (sau brânza de capră). Amesteci iaurtul cu ouăle și le torni peste ton, apoi dai totul la cuptor pentru 45 de minute. Între timp speli roșiile și le tai felii. Când tarta este pe jumătate coaptă, o scoți, aranjezi feliile de roșii ca în fotografie, presari puțin busuioc și mai dai la cuptor până se coace bine.

Prăjitură cu piersici

Ingrediente: 6 piersici, 300 g zahăr, 50 g unt, 4 ouă, 200 ml iaurt cremos, 200 g făină, 2 plicuri zahăr vanilat de Bourbon, 1 plic praf de copt.

Mod de preparare: 

Topești 100 g de zahăr într-o formă rotundă și când s-a caramelizat, adaugi untul și lași pe foc până obții un caramel fin. Iei forma de pe foc și o întorci astfel încât caramelul să se întindă peste tot. Speli piersicile, le tai felii și le așezi pe fundul formei. Bați albușurile spumă tare, pui zahărul și mixezi în continuare până obții o bezea. Adaugi peste bezea, pe rând, gălbenușurile, făina, praful de copt și vanilia și amesteci cu grijă. Torni aluatul peste piersici și dai prăjitura pentru 40-45 de minute la cuptor. Când este gata o scoți pe un platou și o pudrezi cu zahăr.

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.