Paste orzo cu somon - PapTot.ro - Sarcină, naştere, primul an de viaţă, îngrijirea şi educarea copiilor între 0-14 ani, viaţă de familie - Revista PapTot!

Home / Copil / Paste orzo cu somon

Paste orzo cu somon

Rețetă de Alexandra Băltățeanu

Ingrediente

100 g paste orzo

1 cățel de usturoi

1 legătură pătrunjel verde tocat

50 g spanac tocat

100 ml smântână pentru gătit

200 g file de somon

½ lime

sare

piper

2 linguri ulei de măsline

Mod de preparare

Stropești fileul de somon cu zeamă de lămâie, îl condimentezi cu puțină sare și piper și îl ungi cu puțin ulei de măsline. Îl pui într-o tigaie nonaderentă și îl frigi 3-4 minute pe fiecare parte, până când capătă o culoare roz deschis și este rumenit.

Separat, fierbi pastele orzo în apă cu sare conform instrucțiunilor de pe ambalaj.

Într-o tigaie, sotezi spanacul într-o lingură de ulei de măsline cu usturoiul. Adaugi pastele, 2 linguri de apă în care au fiert, smântâna, amesteci și mai lași 2 minute pe foc mic. Oprești focul, pui pătrunjelul verde tocat mărunt, potrivești gustul de sare și piper și amesteci. Servești pastele împreună cu somonul.

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.