Home / Copil / Paste la cuptor cu brânză și roșii

Paste la cuptor cu brânză și roșii

Ingrediente
300 g  penne Antonio di Vaio; sare; 40 g unt; 1 ceapă mică; 40 g făină; 300 ml lapte; 100 g brânză Edam rasă; 40 g parmezan ras; ulei de măsline; 6 roșii; frunze de busuioc

Mod de preparare
Fierbi pastele al dente în apă clocotită cu sare, le scurgi și le clătești sub jet de apă rece. Topești untul într-o tigaie, pui ceapa dată pe răzătoarea mare, făina și amesteci energic. Torni laptele treptat, amestecând continuu, și lași să fiarbă, la foc mic, 5 minute. Pui ambele tipuri de brânză în sos, iar când brânza s-a topit, condimentezi cu sare. Torni sosul peste pastele scurse și amesteci.

Pui jumătate din paste într-un vas termorezistent uns cu unt. Acoperi cu 2/3 din roșii tăiate felii și acoperi cu restul de paste. La final, acoperi cu feliile de roșii rămase și frunze de busuioc. Introduci vasul în cuptorul încălzit 180°C pentru 40 de minute.

Rețetă susținută de Asociația Educație pentru Suflet!

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.