Ingrediente
300 g penne Antonio di Vaio; sare; 40 g unt; 1 ceapă mică; 40 g făină; 300 ml lapte; 100 g brânză Edam rasă; 40 g parmezan ras; ulei de măsline; 6 roșii; frunze de busuioc
Mod de preparare
Fierbi pastele al dente în apă clocotită cu sare, le scurgi și le clătești sub jet de apă rece. Topești untul într-o tigaie, pui ceapa dată pe răzătoarea mare, făina și amesteci energic. Torni laptele treptat, amestecând continuu, și lași să fiarbă, la foc mic, 5 minute. Pui ambele tipuri de brânză în sos, iar când brânza s-a topit, condimentezi cu sare. Torni sosul peste pastele scurse și amesteci.
Pui jumătate din paste într-un vas termorezistent uns cu unt. Acoperi cu 2/3 din roșii tăiate felii și acoperi cu restul de paste. La final, acoperi cu feliile de roșii rămase și frunze de busuioc. Introduci vasul în cuptorul încălzit 180°C pentru 40 de minute.
Rețetă susținută de Asociația Educație pentru Suflet!