Home / Bebelus / Retete / 7-12 luni / Pastă de mere fără zahăr pentru iarnă

Pastă de mere fără zahăr pentru iarnă

Ingrediente

4 kg mere

300 ml apă

1 lămâie mare

esență de vanilie

Mod de preparare

Speli merele, le cureți de coajă și de semințe și le tai cuburi. Le pui într-o cratiță cu fundul gros, le stropești cu zeama de lămâie și esență de vanilie, după gust, torni apa, amesteci și o așezi pe foc.

Fierbi merele, la foc mic, până scade lichidul, având grijă să amesteci, cel puțin când se îngroașă, destul de des.

Când lichidul a scăzut, dai cratița jos de pe foc, introduci blenderul și faci un piure fin. Pui pasta obținută în borcane sterilizate, strângi capacele bine și le așezi pe o tavă de aragaz. Le introduci în cuptorul încins și le lași 20 de minute din momentul în care pasta începe să fiarbă în borcane. Oprești focul, le lași să se răcească în cuptor, după care le depozitezi în cămară.

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.