Budincă cu pere și cocos - PapTot.ro - Sarcină, naştere, primul an de viaţă, îngrijirea şi educarea copiilor între 0-14 ani, viaţă de familie - Revista PapTot!

Home / Copil / Budincă cu pere și cocos

Budincă cu pere și cocos

Ingrediente

3 pere mari

2 linguri zeamă de lămâie

1 plic zahăr vanilat

3 ouă

50 g zahăr

100 ml smântână dulce

35 g nucă de cocos rasă

2 linguri făină

unt și cocos pentru uns vasul

Mod de preparare

Cureți perele de coajă și de semințe și le tai felii de 1 cm grosime. Le presari cu zeama de lămâie și zahărul vanilat și amesteci ușor. Ungi trei vase mici individuale cu unt, le presari cu nucă de cocos și pui feliile de pere pe fund.

Mixezi gălbenușurile cu zahărul până își dublează volumul. Adaugi smântâna, jumătate din nuca de cocos și făina. Amesteci, iar la final adaugi albușurile bătute spumă tare, amestecând ușor, de jos în sus. Împarți aluatul în vase, peste pere, și le introduci în cuptorul încins la 180°C timp de 20-25 de minute, până se rumenesc ușor. Poți servi budinca caldă sau rece.

Foto: Photoland/Profimedia

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.