Home / Copil / Orez cu cacao

Orez cu cacao

Ingrediente

150 g orez

600 ml lapte

4 linguri zahăr

1 lingură cu vârf de cacao

1 linguriță esență de rom

1 praf de sare

2 lingurițe unt

portocală și căpșune pentru decor

Mod de preparare

Pui laptele la fiert într-o oală și când dă în fiert adaugi un praf de sare și orezul spălat în mai multe ape și scurs. Lași să fiarbă, la foc mic, circa 20 minute, la foc mic, după care adaugi cacaua, amesteci şi mai dai într-un clocot.

Adaugi zahărul, esența de rom și mai lași maximum un minut. Acoperi vasul și îl lași 15 minute, după care îl pui în boluri inddividuale, îl decorezi cu fructe și îl servești.

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.