Home / Copil / Oboseala pe final de an școlar

Oboseala pe final de an școlar

După un an școlar obositor, mulți copii găsesc ultimele zile foarte dificile. Iată de ce și cum să îi ajuți să termine cu bine anul.

Pe la jumătatea lunii mai, copilul tău a obosit, are dureri de cap și este nevoie de multă concentrare pentru a termina cu bine școala.  Ce se poate face pentru a-l ajuta să suporte ultimele săptămâni de școală?

Împărțiți temele

Deși părinții pot fi tentați să spună copiilor că acesta este ultimul sprint înainte de sfârșitul anului și ei trebuie să dea totul, este posibil ca prichindeii, fiind foarte obosiți, să nu fie de aceeași părere. Dacă copilul este și la sfârșitul unui ciclu școlar și trebuie să dea un examen, el trebuie să se și relaxeze, nu să învețe tot timpul.

Nu există o formulă magică ca un copil să învețe pentru un examen, unii preferă să învețe la sfârșitul săptămânii, în timp ce alții se simt confortabil când lucrează zilnic. Este bine să ai încredere în copilul tău și să-i respecți ritmul, atâta timp cât învață tot ce are de învățat. Lăsându-l să găsească un mod de lucru care nu-l epuizează, îl va ajuta să lucreze independent când când va crește mai mare.

Soare mai mult, mai puțin somn…

Zilele au crescut, nopțile s-au micșorat și soarele strălucește mai mult și mai puternic. Lumina soarelui îi face pe copii să nu mai fie atât de obosiți la sfârșitul zilei și să nu vrea să se urce în pat devreme. Cu toate că a doua zi se trezesc devreme să meargă la școală. Pentru a preveni epuizarea copilului în ultima lună de școală, asigurați-vă că acesta are cel puțin 10 ore de somn pe noapte. Prin menținerea unui program regulat, va fi mai ușor să meargă să doarmă devreme.

 

Mișcare, mișcare…

În timpul iernii, în ciuda bunăvoinței noastre, suntem mult mai puțin activi. Spre sfârșitul anului școlar, ar fi bine să începeți să vă mișcați mai mult în fiecare zi.

Este dovedit, activitatea fizică contribuie la creșterea și dezvoltarea  armonioasă în timpul copilăriei. În plus, a fi sedentar poate provoca dureri de cap, lipsă de energie, somn agitat și scăderea concentrației. Nu este necesar să faceți foarte multă mișcare, mai ales că zilele sunt foarte ocupate, dar o plimbare mică, în fiecare seară, sau mersul pe bicicletă  în fiecare zi pot face diferența. Baschet sau fotbal în curte… Ideea este să fie integrat un exercițiu în fiecare zi, pentru a-l ajuta pe cel mic să-și recapete concentrarea și energia.

 

Discutați cu profesorul

În ultima lună de școală, ar trebui discutat cu dirigintele, învățătorul și să afli cum o să fie activitatea școlară. Părinții sunt adesea surprinși să afle că ultimele două săptămâni de școală sunt folosite pentru activități extrașcolare și ei să fi stat cu gura pe ei să învețe.

Dacă luați aceste măsuri simple, ajutați copilul să obțină note mai bune și să înceapă vacanța de vară cu o mai bună energie.

 

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.