Home / Bebelus / O vară sigură pentru copilul tău

O vară sigură pentru copilul tău

Expunerea la soare, apa din piscină și plimbările cu mașina necesită o atenție specială atunci când ai un copil mic. Iată câteva sfaturi pentru a vă asigura că totul merge bine.

Protecția solară

Este important să-ți protejezi copilul de soare (mai ales bebelușii), deoarece pielea lor este foarte subțire și se arde foarte ușor. Pe cât posibil, ține-l la umbră, pune-i o pălărie cu boruri largi, acoperă-l cu hăinuțe lungi din bumbac. Se spune că dacă vezi prin hainele lui și razele soarelui vor trece. Trebuie să fii atent și în zilele parțial înnorate, deoarece până la 80% din razele ultraviolete pot trece prin nori.

Aplicați protecție solară pe toate părțile corpului expuse, inclusiv urechi și vârfurile picioarelor. Utilizați o protecție solară SPF 30, fără parabeni, pentru a înlătura riscul de alergie.

Dacă copilul tău ia medicamente trebuie să te adresezi medicului, deoarece sub efectul soarelui unele medicamente pot provoca reacții adverse precum: roșeață, umflături.

Baia la piscină

Trebuie să știi că apa de pe corp nu oprește razele UV, din potrivă, le reflectă și astfel crește riscul de arsuri. Este bine să îmbraci copilul cu un tricou dacă se joacă mult timp în apă, să-l clătești cu apă curată când ieste din piscină și să-l dai imediat cu cremă de protecție. Să nu uiți de pălăriuță și ochelarii de soare.

Dacă totuși copilul tău a fost ars de soare, cel mai bun lucru este să folosești șervețele cu apă rece pentru ușurare și să aplici o cremă pe bază de oxid de zinc pentru a reduce roșeața.

Plimbarea cu mașina

În primul rând, trebuie să ai un parasolar pentru a proteja copilul și să te asiguri că bebelușul are haine largi și confortabile. În cazul unei călătorii de câteva ore, faceți opriri la fiecare oră, astfel încât copilul să-și poată întinde picioarele.

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.