Home / Copil / Minitarte cu dovleac

Minitarte cu dovleac

Ingrediente

PENTRU ALUAT:

125 g unt;

1 ou;

1 praf de sare;

2 linguri zahăr pudră;

1 vârf de cuțit praf de copt;

300 g făină; 50 ml apă rece.

PENTRU UMPLUTURĂ:

700 g dovleac curățat;

6 linguri zahăr;

1 esență de vanilie;

4 linguri pesmet;

10 jumătăți miez de nucă
Mod de preparare

Pentru aluat, amesteci făina cu untul rece tăiat cubulețe, zahărul, oul, praful de copt și sarea. Adaugi apa rece treptat și frămânți un aluat omogen și potrivit de tare. Îi dai forma rotundă, îl înfășori în folie de plastic și-l dai la rece pentru 30 de minute.

Dai dovleacul curățat pe răzătoarea mare și-l pui la călit cu zahărul. Îl lași pe foc, amestecând din când în când, până se înmoaie. Adaugi 2 linguri de pesmet, esența de vanilie, amesteci și mai lași câteva minute.

Presari făină pe masa de lucru și întinzi o foaie, din care tai 10 cerculețe. Ungi și tapetezi 10  forme de minitarte, le îmbraci cu aluat, apăsând  bine pe margini. Înțepi aluatul cu furculița din loc în loc, le presari pe fund cu pesmet, le umpli cu dovleac și le introduci în cuptorul încins pentru 45 de minute. Lași minitartele să se răcească în forme, așezi deasupra lor câte o jumătate miez de nucă, le scoți și le servești.

Dacă nu ai miniforme, poți folosi o formă de tartă mare.

 

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.