Ingrediente
Pentru aluat
300 g făină
150 g unt
1 ou
4 linguri apă rece
1 praf de sare
Pentru umplutură
300 g brânză de vaci
3 ouă
3 linguri smântână
250 g mazăre congelată
100 g parmezan ras
2 fire ceapă verde
2 frunze de mentă
unt pentru uns formele
sare
Mod de preparare
Amesteci cu mâna făina cu un praf de sare şi untul tăiat cuburi până obţii un aluat nisipos. Adaugi oul bătut şi apa rece şi frămânţi până aluatul devine omogen. Îl dai la frigider pentru 30 de minute.
Împarţi aluatul în 8 bucăţi, le întinzi în foi mici şi îmbraci cu ele 8 miniforme de tarte unse în prealabil cu unt.
Amesteci brânza cu ouăle bătute, cu smântâna, cu parmezanul ras şi un praf de sare. Adaugi mazărea decongelată, menta şi ceapa tocate mărunt. Împarţi amestecul în forme, le aşezi pe o tavă şi le introduci în cuptorul preîncălzit pentru 40 de minute.
Le lași să se răcească, după care le scoți din forme.