Mere coapte cu frișcă și caramel - PapTot.ro - Sarcină, naştere, primul an de viaţă, îngrijirea şi educarea copiilor între 0-14 ani, viaţă de familie - Revista PapTot!

Home / Copil / Mere coapte cu frișcă și caramel

Mere coapte cu frișcă și caramel

Ingrediente
4 mere mari galbene mai mari; 100 g zahăr brun; 80 g unt; 300 ml smântână pentru frișcă; 2 linguri zahăr pudră; 1 lingură zahăr tos
Mod de preparare

Pui 4 linguri de zahăr brun într-o crăticioară, adaugi 1 linguriță de unt și lași să se caramelizeze. Torni 6 linguri de apă și lași să fiarbă sosul până ajunge la consistența mierii.

Speli merele, le tai capacele și le scobești de miez cu ajutorul unei lingurițe, având grijă să nu le străpungi. Le așezi pe o tavă cu hârtie de copt, împarți zahărul rămas în scobituri, pui câte un cubuleț de unt și le introduci în cuptorul încins la 180º C pentru 20 de minute. Le lași să se răcească.

Bați smântâna cu zahărul tos până când începe să se întărească, îl pui și pe cel pudră și mixezi până când obții o frișcă tare, care stă pe tel. Umpli merele răcite cu frișcă și deasupra torni sosul caramel.

Foto: Photoland/Profimedia

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.