Home / Copil / Madeleine cu lămâie

Madeleine cu lămâie

Ingrediente

2 ouă

1 lămâie mică bio

½ pliculeț praf de copt

1 vârf de cuțit cu sare

100 g făină

100 g zahăr

100 g unt

Mod de preparare

Topești untul în cuptorul cu microunde 20 de secunde și îl lași deoparte. Speli lămâia foarte bine, razi coaja și storci zeama. Pui zeama într-un bol mai încăpător, adaugi ouăle, zahărul, sarea și mixezi până zahărul se topește și obții o cremă deschisă la culoare.

Amesteci făina cu coaja de lămâie și praful de copt și o adaugi treptat în amestecul de ou, mixând bine. La final, adaugi untul topit și omogenizezi compoziția. Lași aluatul să se odihnească o oră.

În acest timp încălzești cuptorul la 200°C. Iei cu lingura din aluat și torni în formele de madeleine. Le introduci în cuptor pentru 10 minute. Le scoți din forme și le lași să se răcească.

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.