Home / Copil / Înghețate raw-vegan

Înghețate raw-vegan

Primele zile de vară au parfum de fructe aromate. Și cum  ne dorim să le oferim copiilor noștri o alimentație sănătoasă, dar să-i și răsfățăm cu ceva dulce și sănătos, vă propunem înghețatele raw-vegan.

Principiile sunt simple:
Folosim doar îndulcitori naturali precum mierea, siropul de agave sau de arțar și excludem complet orice fel de zahăr.

Profităm de dulceața și nutrienții fructelor autohtone și ocolim pe cât posibil fructele de import.Putem adăuga scorțișoară, păstaie de vanilie sau mentă proaspătă pentru a da o aromă înghețată.

Pentru că nu conțin atât de mult zahăr și conservanți, înghețatele raw sunt mai puțin dulci și cremoase ca acelea din comerț.

Deliciu cu afine

Mixezi 200 g de afine negre românești până obții o pastă pe care o treci printr-o sită ca să fie crema foarte fină. Pasezi două banane și le adaugi în piureul de afine îmrepună cu 2-3 linguri de miere. Amesteci crema , o împarți în formele de înghețată și o dai la congeltor pentru 3-4 ore.

Căpșune și cocos

Cureți 500 g de căpșune dulci și foarte bine coapte, le tai în sferturi, le amesteci cu 3-4 linguri de miere și le lași o oră la rece. Scurgi apoi siropul format și-l lași deoparte. Pasezi căpșunele, le treci printr-o sită și amesteci piureul fin obținut cu siropul de mai sus. Dacă nu este suficient de dulce, mai adaugi 1-2 linguri miere. Pui totul în forme și via congelator.

Înghețată cu cireșe

Alegi 500 g de cireșe foarte bine coapte pe care le pui în blender și le mixezi.  Treci pireul obșinut prin sită, apoi îl amesteci cu 150 g iaurt cremos cu 5% grăsime și 4 linguri de sirop de arțar. Dai apoi crema la congelator în formele speciale.

Desert cu mentă și avocado

Speli 2 lime, apoi dai coaja pe răzătoare și storci sucul. Pui miezul unui avodaco foarte bine copt într-un blender, adaugi 100 ml lapte de cocos, 5 linguri de miere, zeama și coaja de la lime și 3-4 frunze de mentă. Mixezi totul, pui compoziția în forme  și o dai la rece.

Înghețată cu zmeură și granola

Amesteci 400 g iaurt grecesc cu 6 linguri de miere și adaugi 150 zmeură puțin strivită și 50 g de musli. Omogenizezi compoziția, o torni în forme și o dai la rece!

Batoane cu caise

Amesteci 400 g iaurt cu 2 banane, 200 g caise bine coapte și 100 g zmeură, toate pasate. Zmeura e bine să o treci printr-o sită ca să îndepărtezi semințele. Torni compoziția în forme și o îngheți.

Desert cu pepene galben

Alegi un pepene galben cu miezul portocaliu și mai puțin zemos. Tai pepenele în jumătate, scoți miezul de la o parte și-l pasezi cu furculița. Adaugi 2 banane coapte și pasate, zeama de la 2 portocale, amesteci și pui piureul pasat în forme de înghețată. Dacă nu e prea dulce poți pune 1-2 linguri sirop de arțar.

 

 

 

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.