Home / Copil / Hamburger de curcan

Hamburger de curcan

Ingrediente

700 g carne de curcan; 1 ceapă potrivită; 1 ou; 2 căței usturoi mici; sare; ½ linguriță busuioc uscat; salată verde; 4 roșii mici; 4 linguri sos de roșii făcut în casă; 1 ceapă mică pentru servit; 4 chifle pentru hamburgeri

Mod de preparare
Toci carnea de curcan, adaugi ceapa dată pe răzătoarea mare și stoarsă de zeamă, usturoiul pisat, busuiocul, oul, condimentezi cu sare și amesteci foarte bine. Lași amestecul să se odihnească 15 minute.

Formezi cu mâna udă 4 hamburgeri, îi așezi pe un platou și îi introduci în frigider pentru 2 ore, după care îi pui pe o tavă cu hârtie de copt și îi introduci în cuptorul încins pentru 15 minute. Îi întorci și îi mai lași 10 minute. Dacă vrei, îi poți pregăti pe grătar.

Tai chiflele în două, pui pe partea de jos câteva felii de ceapă, apoi frunze de salată și felii de roșii, hamburgerul, o lingură cu sos de roșii, frunze de salată și acoperi cu capacul de la chiflă.

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.