Home / Copil / Grădinița, în pași!

Grădinița, în pași!

Gata, prichindelul tău merge la grădiniță. Așa cum știi, grădinițele au trei secțiuni: grupa mică, mijlocie și mare. Ca atare, aceasta este concentrată în jurul a mai multor domenii de activitate, cu scopuri de realizare și abilități de achiziție.

GRUPA MICĂ

Prioritate este socializarea

În grupa mică, copilul învață în primul rând să trăiască în comunitate. El va descoperi un nou univers și oameni noi. Va trebui să învețe să-și respecte colegii de clasă, să-i asculte, să-și împrumute jucăriile, să asculte educatorii, să asimileze regulile politeții etc. În acest stadiu, învățarea se concentrează și pe dezvoltarea limbajului. Când un copil ajunge pentru prima oară la grădi, se poate ca el să rostească doar fraze scurte sau cuvinte adesea neclare. La sfârșitul grupei mici, el ar trebui să poată răspunde cerințelor adultului și să fie înțeles. Și asta nu este totul. Copilul tău va fi, în mod normal, capabil să numere până la 10, să recunoască culorile și formele geometrice, să țină creionul, să reproducă un model și să știe părțile corpului.

GRUPA MIJLOCIE

Focalizare pe autonomie

Chiar dacă educatorul rămâne suportul clasei și o să-i ajute pe cei mici tot timpul, copilașii învață treptat să se descurce singuri. Copilul va fi responsabil pentru bagajul său și va descoperi și activități mai “academice”. Din când în când, prin joc va descoperi scrisul, va învăța să facă puzzle-uri mai complicate, să deseneze, toate acestea dezvoltându-i abilitățile și concentrarea. De asemenea, el dezvoltă și alte abilități:  desenarea curbelor, scrierea pe o linie, copierea cuvintelor, sortarea obiectelor, observarea și interesul pentru natură… El va fi, de asemenea, capabil să completeze propozițiile cu cuvinte lipsă, să înțeleagă și să execute instrucțiuni simple.

GRUPA MARE

Pregătirea pentru școală

Grupa mare pregătește copiii pentru școala primară. Obiectivele principale ale acestei grupe sunt: autonomie, concentrare, socializare, fluență orală și scrisă. Se concentrează foarte mult pe scriere și citire. În Grupa mare, câștigurile acumulate în celelalte două grupe sunt, de asemenea, consolidate. Se familiarizează cu scrierea literelor, a cifrelor… Și, de ce nu, să facă adunări și scăderi simple. La sfârșitul acestui ciclu (în jur de 5-6 ani), copilul dvs. va putea să scrie numele și alte cuvinte fără ajutorul educatorului, să stăpânească vorbirea corectă și să memoreze  foarte ușor cântecele și poezii. De asemenea, va putea să-și exprime sentimentele și va putea inventa o continuare a unei povești. El va observa, de asemenea, ciclul anotimpurilor și va descoperi obiceiurile animalelor.

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.