Home / Copil / Gogoși vanilate

Gogoși vanilate

Ingrediente

500 g făină

12 g drojdie proaspătă

5 ouă

50 g zahăr

150 g unt

1 vârf de cuțit cu sare

500 ml ulei pentru prăjit

2 lingurițe extract de vanilie

Mod de preparare

Dizolvi drojdia în puțină apă caldă. Într-un castron mai mare, pui făina și faci o gaură în mijloc. Adaugi sarea, ouăle bătute, zahărul și amestecați totul. Pui drojdia, untul topit, extractul de vanilie și frămânți un aluat neted și omogen. Îl acoperi cu un prosop și îl lași să se odihnească două ore. Frământarea o poți face și în robot.

Pui aluatul pe masa de lucru presărată cu făină și întinzi o foaie potrivit de groasă. Tai foaia fâșii, după care dreptunghiuri. Cu un cuțit tai centrul dreptunghiurilor, apuci un capăt și-l treci prin tăietură pentru a forma un nod.

Introduci gogoșile în ulei încins și le prăjești, la foc mic, până devin aurii. Le scoți pe prosoape absorbante, le presari cu zahăr pudră și le servești.

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.