Home / Copil / Gogoși cu migdale și scorțișoară

Gogoși cu migdale și scorțișoară

Ingrediente

1 cană făină

½ cană migdale măcinate

2 lingurițe praf de copt

½ linguriță sare

2 ouă

150 g zahăr

1 linguriță extract de vanilie

200 ml lapte

ulei pentru prăjit

100 g zahăr + 1 linguriță cu vârf scorțișoară măcinată pentru tăvălit gogoșile

Mod de preparare

Amesteci într-un bol zahărul cu scorțișoara și îl lași deoparte. Poți folosi și zahăr brun sau chiar pudră.

Combini în alt bol făina cu m migdalele măcinate, praful de copt și sarea. Separat, bați ouăle cu zahărul și extractul de vanilie  cu mixerul până când amestecul își dublează volumul, circa 5minute. Adaugi laptele, amestecând la viteză mică, și ingredientele uscate. Amesteci și lași aluatul să se odihnească 30 de minute. O să ai un aluat mai moale.

Cu o lingură de înghețată unsă cu ulei iei 12 bile de aluat și le prăjești în baie de ulei încins, la foc mic, timp de 3 minute sau până când gogoșile  se rumenesc, întorcându-le la jumătatea timpului de prăjit.

Le scoți pe prosoape absorbante și după 1 minut le tăvălești prin amestecul de zahăr cu scorțișoară.

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.