
Ingrediente
¾ ceașcă cu lapte
2 ½ căni făină
2 lingurițe praf de copt
½ linguriță bicarbonat de sodiu
½ linguriță sare
¼ cană unt
1 cană zahăr brun
4 cartofii medii
2 ouă
2 lingurițe scorțișoară
ulei pentru prăjit
zahăr pudră pentru decor
Mod de preparare
Cureți cartofii, îi speli, îi tai cuburi și îi pui la fiert. În momentul în care sunt bine pătrunși îi scurgi și îi faci piure. Lași să se răcească foarte bine la frigider.
Într-un castron amesteci făina cu sarea, praful de copt, bicarbonatul și scorțișoara.
În alt castron bați cu mixerul untul moale cu zahărul brun și piureul de cartofi până obții o compoziție omogenă, adaugi laptele și amesteci. La final încorporezi ingredientele uscate, dar ai grijă să nu bați prea mult. Acoperi vasul cu folie de plastic și îl introduci la frigider pentru cel puțin o oră.
Presari făină pe masă și, cu ajutorul a două linguri formezi gogoșile, (ies circa 60 de bucăți), pe care le așezi pe masă și le dai forma rotundă.
Așezi pe o tavă mai multe șervețele absorbante și pui ulei la încins. Trebuie să fie mai mult, să prăjești aceste gogoșele în baie de ulei.
Pui gogoșile în ulei încins timp de un minut pe fiecare parte până se rumenesc. Le scoți pe hârtie absorbantă, le așezi pe un platou și le presari cu zahăr pudră.