Găluște cu spanac

Ingrediente

500 g spanac proaspăt
300 g pâine mai uscată

150 ml lapte
1 ceapă
4 căței usturoi
100 g unt
2 ouă
50 g parmezan
50 g făină

sare
6 linguri ulei de măsline

Mod de preparare

Mai întâi, cureți frunzele de spanac, le speli bine și le lași să se scurgă. Tai pâinea cubulețe și torni peste ele laptele cald.

Topești 1/2 de unt în tigaie, adaugi ceapa și usturoiul tocate mărunt și lași câteva minute, amestecând din când în când. Adaugi frunzele de spanac și lași până când se evaporă lichidul lăsat, după care le scurgi printr-o sită, le pui în blender și mixezi.

Adaugi peste spanac ouăle, pâinea înmuiată și stoarsă foarte bine, jumătate din parmezan, ras, făina și amesteci până se omogenizează. Condimentezi la final cu sare.

Încingi uleiul în tigaie și untul rămas, formezi găluște cu lingurița și le prăjești pe ambele părți. Le scoți pe un platou și le presari cu parmezanul ras rămas. Aceste găluște le poți fierbe în apă clocotită în care ai pus puțină sare.

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.