Fursecuri cu nucă

Ingrediente

300 g făină; 150 g nucă măcinată; 250 g unt; 1 esență de vanilie; 100 g zahăr pudră; 1 praf de sare; zahăr pudră cu aromă de vanilie pentru tăvălit fursecurile

Mod de preparare

Mixezi untul  la temperatura camerei cu zahărul pudră și esența de vanilie. Adaugi nucile măcinate și omogenizezi. Pui făina treptat, frământând cu mâna până obții un aluat mai tare.

Presari făină pe masă, faci un baton lung din aluat și tai bucăți de aceiași mărime. Iei fiecare bucată de aluat, o modelezi sub forma unui sul, îi dai forma de potcoavă și le așezi pe o tavă cu hârtie de copt.

Introduci tava în cuptorul preîncălzit, la foc potrivit, pentru 15 minute. După 10 minute, le verifici, pentru că se coc foarte repede și există riscul să se ardă. Nu trebuie să se rumenească, pentru că vor devein foarte tari după ce se răcesc. Le lași să se răcorească puțin și le tăvălești prin zahăr pudră.

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.