Home / Copil / Fursecuri cu mentă și ciocolată

Fursecuri cu mentă și ciocolată

Ingrediente

500 g  fasole albă fiartă

100 ml sirop de arțar

2 căni făină

100 g unt moale

2 ouă

1 linguriță praf de copt

1 linguriță esență  de vanilie

1 lingură extract de mentă

250 g spanac congelat

125 g pepite de ciocolată

Mod de preparare

Mai întâi decongelezi spanacul și îl scurgi foarte bine de apă. Pui în robot fasolea albă fiartă, adaugi siropul de arțar și mixezi circa un minut. Pui toate celelalte ingrediente, cu excepția pepitelor de ciocolată, și amesteci 30 de secunde, până obții o minge de aluat neted. Scoți aluatul din robot, îl pui într-un castron, adaugi pepitele de ciocolată și amesteci cu o lingură pentru a se distribui uniform.

Formezi cu mâna bile de aluat, le aplatizezi ușor și le așezi pe tava de aragaz în care ai pus hârtie de copt. Le introduci în cuptorul încins la 180 de grade pentru 12 minute. Le desprinzi ușor de pe hârtie și le lași să se răcească.

 

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.