Home / Copil / Fursecuri cu lămâie

Fursecuri cu lămâie

Ingrediente

300 g făină

zeama și coaja rasă de la o lămâie medie

120 g zahăr pudră

1 ou

100 g unt

1/2 pliculeț  praf de copt

zahăr pudră pentru tăvălit fursecurile

Mod de preparare

Într-un bol mai mare, pui untul moale împreună cu zahărul pudră și oul și mixezi  până se omogenizează. Adaugi zeama și coaja de lămâie rasă și amesteci bine.

Pui făina cernută cu praful de copt și amesteci până obții un aluat omogen. Faci o bilă și îl introduci la frigider pentru 30 de minute.

Formezi bile mici de aluat și le tăvălești prin zahăr pudră. Le așezi pe o tavă cu hârtie de copt, la distanță unele de altele, și le introduci în cuptorul încins la 180º C pentru 15 minute. Fursecurile nu trebuie să se rumenească. Le lași să se răcească pe un grătar, după care le pui într-o cutie. Pot fi păstrate așa până la două săptămâ

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.