Home / Copil / Fursecuri fragede cu gem de caise

Fursecuri fragede cu gem de caise

Fursecuri cu gem de caise. Noi am folosit unul de la Sweeteria, fără zahăr adăugat, dar extrem de delicios și aromat. Aceste fursecuri le poți pune în pachețelul de școală, dar pot fi pregătite și pentru masa de Crăciun!

Ingrediente

200 g unt 82% grăsime 

100 g dulcișor de la Sweeteria

350 g făină

2 ouă medii

1 linguriță extract de vanilie

un praf de sare

50 g ciocolată fără zahăr

250 g gem de caise fără zahăr adăugat de la Sweeteria

Mod de preparare

Mixezi untul moale cu dulcișorul până se topește și obții o cremă spumoasă, adaugi ouăle, extractul de vanilie, un praf de sare și omogenizezi. Torni făina, pui ciocolata rasă și amesteci fără a frământa mult. Formezi o bilă din aluat, o învelești în folie alimentară și o introduci la frigider pentru 30 de minute.

Aprinzi cuptorul la 180°C și așezi hârtie de copt în tăvile de la aragaz. Presari masa cu făină și întinzi din aluat o foaie groasă de jumătate de ½ cm. Cu ajutorul unei forme rotunde decupezi fursecurile și le așezi pe tavă, la distanță mică unele de altele. Marginile rămase le frămânți puțin și întinzi o nouă foaie. Și tot așa până termini.

Introduci tava în cuptor pentru 10 minute, nu trebuie să le rumenești. Le lași să se răcească, după care le umpli cu gem de caise fără zahăr de la Sweeteria. Le poți mânca imediat, dar mai bune sunt a doua zi.

O altă rețetă care o să-ți placă pe lângă aceste fursecuri cu gem de caise este și cea de Batoane cu ciocolata alba.

Rețetă susținută de Asociația Educație pentru Suflet!

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.