
Frittata cu ciuperci și spanac este o omletă pufoasă care se pregătește la cuptor, numai bună de savurat la micul-dejun, dar, de ce nu, și la o cină.
Ingrediente
250 g ciuperci champignon; 3 linguri unt; 6 ouă; 100 g spanac proaspăt; 2 linguri sare
Mod de preparare
Speli ciupercile foarte bine, le usuci cu prosoape absorbante și le tai fâșii groase.
Încălzești 2 linguri de unt într-o tigaie, pui ciupercile și lași pe foc 2 minute. Condimentezi cu puțină sare, adaugi spanacul spălat și tocat fâșii și continui gătirea circa 5 minute, până când se evaporă lichidul lăsat de ciuperci și spanac.
Adaugi restul de unt în tigaie și când se topește pui ouăle bătute ca pentru omletă. Amesteci bine, reduci focul și amesteci până când ouăle încep să se închege pe margine. Introduci tigaia în cuptorul încălzit până când frittata se rumenește deasupra. O lași să se răcească la temperatura camerei și o servești alături de salata care iti place.
Dacă ți-a plăcut această frittata cu ciuperci și spanac, mai poți pregăti și Omletă cu vinete.