Home / Copil / Frigănele cu banane și ciocolată

Frigănele cu banane și ciocolată

Ingrediente

1 pâine de casă veche

2 ouă

2 linguri zahăr pudră

1 pliculeț zahăr vanilat

400 ml lapte

1 lingură unt + 2 linguri ulei

Pentru servit

sos de ciocolată

banane

Mod de preparare

Tai 6 felii de pâine de circa 1,5 cm grosime. Într-un bol, bați ouăle ca pentru omletă, adaugi zahărul pudră, cel vanilat și laptele. Bați și omogenizezi bine compoziția.

Înmoi feliile de pâine bine în amestecul de lapte și ou. Pui și untul cu uleiul într-o tigaie antiaderentă și când se încinge prăjești feliile de pâine înmuiate deja. Le lași, la foc mic, 3 minute pe fiecare parte. Trebuie să se rumenească ușor.

Așezi feliile de pâine calde pe farfurie, pui felii de banană deasupra  și stropești totul cu sos de ciocolată.

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.