Home / Viata de familie / Retete pentru toata familia / Aperitive / Farfalle cu creveți și sos alb

Farfalle cu creveți și sos alb

Ingrediente

700 g creveți mari congelați

400 g paste farfalle Băneasa

zeama de la ½ de lămâie

3 căței usturoi

2 linguri ulei de măsline

300 g smântână  dulce de gătit

50 g unt

50 g parmezan

100 g cașcaval

sare

piper

Mod de preparare

Pui uleiul într-o tigaie, adaugi usturoiul zdrobit și îi călești jumătate de minut, adaugi creveții dezghețați, spălați și șterși bine cu prosoape absorbante. Condimentezi cu sare și piper, îi stropești cu zeama de lămâie și îi lași pe foc mic maximum 10 minute, după care îi scoți.

Fierbi pastele Băneasa în apă clocotită cu sare conform indicațiilor de pe ambalaj, după care le scurgi.

În tigaia în care s-au făcut creveții adaugi untul, smântâna, parmezanul ras, amesteci și mai lași pe foc până se îngroașă sosul. Condimentezi cu sare  și piper, după gust. Adaugi pastele, amesteci și mai lași un minut, amestecând continuu. Așezi creveții deasupra, presari cașcaval ras și le servești.

Rețetă susținută de Asociația Educație pentru Suflet!

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.