Home / Copii talentati / Eduard Moldoveanu, copilul cu voce de aur

Eduard Moldoveanu, copilul cu voce de aur

Continuăm seria interviurilor cu copii talentați. Eduard Moldoveanu este unul dintre ei și un prieten vechi al revistei Forbes Kids. Noi știm despre el cât de talentat și minunat este, dar ne dorim să-l cunoașteți și voi. O să descoperiți din interviul următor un băiat sensibil, cu o voce imensă, puternică și caldă!  O să-l vedeți și pe scena Forbes Kids Festival.

Edi, ai 10 ani și deja ai urcat pe multe scene. Care a fost momentul în care ți-ai dat seama că îți place să cânți?

Mă bucur să vă revăd și vă mulțumesc pentru oportunitatea de a povesti despre mine!

Încă de la vârsta de 9 luni mă exprimam prin muzică, acesta fiind modul meu de a comunica, fredonând  melodii pe care le auzeam la reclamele TV sau diferite jucării.

Părinții mei au realizat mult mai târziu că muzica mă atrăgea încă din primii ani de viață, când am revăzut împreună filmulețe mai vechi, în care fredonam și lăcrimam în același timp, înțelegând că acele sunete nu sunt doar o etapă a dezvoltării mele, eu chiar simțeam fiecare notă.

Ce vârstă aveai când ai început acest frumos drum numit MUZICĂ?

Am început primele lecții de canto la vârsta de 7 ani.

Iar la sfârșitul clasei 1, după festivitatea de premiere am ajuns plângând acasă și le-am spus părinților că dacă nu mă înscriu la o școală unde să pot cânta zilnic nu mai merg în clasa a 2-a😊

Au fost de acord, astfel că în timpul vacanței de vară m-am pregătit zilnic la pian și teorie muzicală  pentru a susține examenele de admitere.

Cine te-a îndrumat către această cale?

Doamna educatoare Zanogeanu Mihaela a fost cea care a observat pasiunea mea pentru muzică.

Deoarece părinții mei ajungeau mereu târziu să mă ia de la grădiniță, dânsa rămânea cu mine în așteptarea lor și, în timp ce mă jucam cu jucăriile, fredonam diferite cântece, iar doamna le-a sugerat părinților că ar trebui să urmez studii muzicale.

În acest moment urmezi cursurile unei școli cu profil muzical?

Da, în acest moment sunt elev al Colegiului Național de arte Dinu Lipatti, unde studiez pianul alături de doamna profesoară Balaban Alina.

 Cum a fost prima ta experiență pe o scenă în fața publicului și în ce context s-a produs?

Îmi amintesc că prima experiență cu scena a fost în jurul vârstei de 7 ani , când am participat la un concurs, având ca tematică Ziua mamei, unde am și câștigat Trofeul categoriei.

A fost o experiență foarte emoționantă, atât pentru mine, care eram atât de emoționat încât  îmi venea să plâng pe scenă, cât și pentru părinții mei care au fost asaltați cu aprecieri și felicitări venite din partea juriului și a  doamnelor din sală, vizbil emoționate.

De care dintre premiile câștigate ești cel mai mândru?

Anul trecut am participat la primul meu festival internațional “United Kids” unde am câștigat marele trofeu.

Au participat copii de diferite categorii de vârstă, din aproape 20 de țări.

Însă nu trofeul în sine este cel mai important, ci  toată experiență avută acolo. Am întâlnit oameni extraordinari,  care au avut grijă să nu ne lipsească nimic, un juriu excepțional care, inclusiv în timpul repetițiilor, a fost alături de noi, împreună cu vocal coach-ul festivalului și s-au asigurat că fiecare concurent are sunetul ok.

Mi-am făcut foarte mulți prieteni, cu o parte dintre ei vorbesc aproape zilnic și chiar urmează să facem câteva proiecte muzicale în viitorul apropiat .

În spatele performanței stau multe ore de muncă. Câte ore de canto faci pe săptămână?

Merg săptămânal la orele de canto, unde mă pregătesc alături de Irena Ștefan, dar, fiind autodidact, mă perfecționez zilnic atât prin repetiție, dar și prin studiu despre diferite tehnici vocale, tehnici de respirație, mă documentez despre  artiști și experimentez diferite genuri muzicale.

 De curând ai participat la “Românii au talent” și ai ridicat juriul în picioare cu interpretarea ta. Cum a fost această experiență?

Participarea la “Românii au talent” a fost o experiență incredibilă și memorabilă pentru mine.

Întâlnirea cu juriul emisiunii m-a emoționat profund, deoarece am avut ocazia să întâlnesc oamenii pe care îi admir și pe care îi văzusem doar la televizor și abia că îmi puteam stăpâni lacrimile văzând reacția lor față de momentul meu.

A fost prima mea experiență în lumea televiziunii, iar această oportunitate m-a emoționat, dar în același timp m-a entuziasmat și sper să am ocazia să interacționez din nou cu această lume.

Am fost copleșit de reacțiile oamenilor care m-au recunoscut pe stradă și la supermarket și care m-au felicitat și mi-au împărtășit sentimentele lor de bucurie și emoție față de momentul meu din show.

Mai ai timp și de alte activități în afară de școală și muzică?

Am învățat să-mi organizez timpul astfel că reușesc să mă ocup și de alte activități care îmi aduc satisfacție, de exemplu îmi place să dublez desene animate, să dansez și să mă relaxez desenând.

Ador să merg la înot și încerc să ajung de minimum 2 ori pe săptămână.

Citesc foarte mult în limba engleză, pentru a-mi  îmbogăți dicția și vocabularul.

Recent am început să studiez  limba franceză și dacă limba engleză am învățat-o singur, aici am cerut ajutorul unui profesor 😊 deoarece am descoperit foarte multe melodii pe care vreau să le studiez zi vreau să înțeleg foarte bine semnificația versurilor.

Te-ai gândit să și compui? Te atrage acest lucru?

Da, mă atrage acest lucru și chiar am aplicat ideile mele în prima mea piesă la care am lucrat împreună cu Ruslan Kvinta, compozitorul care mi-a oferit cadou o piesă ce  va fi lansată anul acesta.

Zilnic experimentez la pian și improvizez diferite linii melodice.

Ai un idol?

Am un idol și mi-aș dori foarte mult să îl întâlnesc. Tudor Chirilă este artistul din România care mă inspiră și pe care îl consider un exemplu.

Îl admir datorită talentului său artistic atât în ceea ce privește teatrul și muzica,cât și  capacitatea de a compune versuri, care ating emoțiile oamenilor.

Îl admir pentru autenticitatea și sinceritatea sa și pentru angajamentele sociale prin care reușește să inspire și fie un exemplu pentru foarte mulți oameni.

Ce planuri ai pentru anul acesta?

Anul acesta voi lansa prima mea piesă, am câteva invitații în afara țării pentru proiecte muzicale, voi merge în tabără și mă voi bucura împreună cu prietenii mei de Festivalul Forbes Kids.

Cum îți vezi viitorul în muzică? Care este dorința ta cea mai mare?

Îmi doresc să ajung un artist internațional și voi munci să îmi îndeplinesc acest vis. Deoarece am lângă mine foarte mulți oameni care mă susțin și mă apreciază și sunt binecuvântat cu părinți extraordinari ce  mă sprijină necondiționat  sunt sigur că voi reuși.

La final, te rog să-mi spui un gând pentru toți copiii.

I-aș sfătui să discute deschis cu părinții lor astfel încât să îi ajute să își urmeze calea, să experimenteze, să fie curioși și să nu renunțe oricât de greu sau monoton li se va părea, să aibă încredere în ei și să fie buni cu tot ceea ce îi înconjoară.

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.