Home / Copil / Eclere cu frișcă și ciocolată

Eclere cu frișcă și ciocolată

Ingrediente

PENTRU  ECLERE
225 ml apă
50 g unt
1 linguriță sare
225 g făină
6 ouă
PENTRU UMPLUTURĂ
250 ml frișcă
PENTRU GLAZURĂ

100 g zahăr pudră
100 ml apă
50 g ciocolată neagră
25 g unt
Mod de preparare

Pui untul, sarea și apa într-o crăticioară, o așezi pe foc și lași până dă în clocot. Adaugi toată făina odată și amesteci cu o lingură de lemn până aluatul se desprinde de pe margini și se formează o bilă. Lași amestecul să se răcească, după care adaugi ouăle treptat, amestecând bine după fiecare. Nu adaugi următorul ou până nu se încorporează precedentul. Trebuie să obții un aluat moale și lucios.

Pui aluatul într-un poș și formezi pe o tavă cu hârtie de copt, la distanță unele de altele, 8 eclere de 10 cm lungime. Introduci tava în cuptorul încins la 200ºC pentru circa 30-40 de minute sau până se rumenește. Le scoți din cuptor, le lași să se răcească, după care le tai pe jumătate și le umpli cu frișcă.
Pentru glazura de ciocolată, pui apa cu zahărul pe foc și lași să fiarbă până se îngroașă, circa 5-7 minute. Dai vasul deoparte, adaugi untul și cioclata ruptă bucăți și amesteci până se omogenizează. Întinzi glazura pe eclere și le dai la rece ca să se întărească.

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.