Dulceață de căpșune - PapTot.ro - Sarcină, naştere, primul an de viaţă, îngrijirea şi educarea copiilor între 0-14 ani, viaţă de familie - Revista PapTot!

Dulceață de căpșune

Ingrediente
1 kg căpșune; 750 g zahăr; zeama de la o lămâie
Mod de preparare

Speli căpșunele, le cureți de codițe și înlături eventualele părți stricate. Presari zahărul peste căpșune, pui zeama de lămâie, amesteci și lași vasul la rece 12 ore.

După cele 12 ore de stat la rece scoți căpșunele cu o paletă și siropul lăsat îl pui la fiert, la foc mic, până se leagă bine (pui o picătură de sirop pe o farfurie rece și dacă își păstrează forma este ok).  Adaugi căpșunele în sirop și mai lași să fiarbă până acestea se înmoaie, circa 40 de minute.

Pui dulceața fierbinte în borcane curate și uscate, le așezi pe o tavă de aragaz, presari  în fiecare borcan câte o linguriță de zahăr brun și le introduci în cuptorul preîncălzit, la foc mic, cu ușa întredeschisă, până când zahărul se caramelizează. Se formează o peliculă rezistentă și compactă care nu va da voie dulceții să se strice.

Lași borcanele să se răcească în cuptor, le închizi ermetic cu capace și le depozitezi în cămară.

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.