Desert cu pere și turtă dulce - PapTot.ro - Sarcină, naştere, primul an de viaţă, îngrijirea şi educarea copiilor între 0-14 ani, viaţă de familie - Revista PapTot!

Home / Copil / Desert cu pere și turtă dulce

Desert cu pere și turtă dulce

Ingrediente

2 pere

50 g zahăr brun

1 lămâie bio

50 ml vin alb dulce

100 g turtă dulce

1 ½ lingură unt

1 lingură zahăr brun

50 ml frișcă și frunze de mentă pentru ornat

Mod de preparare

Cureți perele de coajă și de semințe și le tai felii. Pui 200 ml de apă într-o crăticioară, adaugi 50 g de zahăr brun, lămâia spălată și tăiată în două, vinul și dai în clocot. Pui perele tăiate felii și le fierbi 3 minute. Dai deoparte și le lași să se răcească în sirop, după care le scurgi.

Rupi turta dulce bucăți mai mari sau o dai pe răzătoarea mare. Încălzești untul într-o tigaie, pui turta dulce, o lingură cu zahăr brun și amesteci. Lași pe foc câteva minute, dar fără să se caramelizeze prea mult. Lași amestecul să se răcească.

În două pahare sau cupe așezi, alternând, pere și turtă dulce. Decorezi cu frișcă și frunze de mentă.

Foto: Photoland/Profimedia

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.