Home / Copil / Piept de curcan cu ciuperci

Piept de curcan cu ciuperci

Curcan cu ciuperci pentru un fel doi delicios sau o cină în familie! Nu necesită atât de mult  timp și îndemânare. Este delicios și sățios! Poftă bună!

Ingrediente

1 ceapă

250 g ciuperci champignon
500 g piept de curcan
2 linguri ulei
sare
piper măcinat
1 cățel usturoi
1 lingură faină
250 ml supă de legume
1 linguriță zeamă de lămâie
1 lingură cimbru tocat
200 g mazăre proaspătă
250 ml smântână

Mod de preparare
Pui mazărea la fiert în apă clocotită cu sare până se înmoaie pe jumătate, după care o scurgi. Cureți ceapa, o speli și o toci mărunt. Speli ciupercile și le tai sferturi. Tai pieptul de curcan fâșii potrivite și le prăjești pe toate părțile în uleiul încins. Condimentezi cu puțină sare, adaugi ceapa tocată, usturoiul pisat și ciupercile. Lași pe foc mic circa 5 minute.

Pui făina peste pui și legume și amesteci continuu. Torni supa, amesteci și lași să fiarbă, la foc mic, 15 minute. Pui cimbrul, zeama de lămâie, mazărea și mai fierbi 10 minute. La final, pui smântâna, amesteci și oprești focul. Servești mâncarea cu o garnitură de orez fiert.

O altă rețetă interesantă pe lângă aceasta de curcan cu ciuperci este și Clătite umplute cu pui și ciuperci.

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.