Home / Bebelus / Cum protejați bebelușul de soare

Cum protejați bebelușul de soare

Soarele este bun pentru noi toți! Și pentru bebeluși, bineînțeles, dar în cantități foarte mici. Vorbim despre mai puțin de 5 minute pe zi, deoarece pielea bebelușului este într-adevăr delicată. Expunerea mâinilor, picioarelor și feței timp de 5 minute în fiecare zi este suficientă pentru a stoca vitamina D necesară sănătății oaselor și a dinților. Trebuie să dai întotdeauna bebelușul  cu cremă înainte de a-l expune la soare, chiar dacă ieși cu el doar două minute sau mai mult.

Perioada de expunere la soare

  • Pielea bebelușului este subțire, iar nivelul său de toleranță este foarte scăzut, chiar absent. Acesta este motivul pentru care dermatologii recomandă ca bebelușii sub un an să nu fie expuși la lumina directă a soarelui. Întotdeauna trebuie pusă o umbrelă deasupra căruciorului și plimbările să aibă loc prin locuri umbrite.
  • Dacă nu aveți de ales și trebuie să-l expuneți la soare, nu o faceți niciodată între 11.00 și 16.00, razele soarelui sunt prea puternice. Evitați în special ora prânzului.

Ce cremă folosiți

  • Alegeți o cremă cu SPF 50, care protejează împotriva razelor UVA și UVB. Aplicați o cantitate mică de produs pe zonele expuse ale pielii care nu sunt acoperite de îmbrăcăminte, cum ar fi fața, gâtul mâinile, picioarele, evitând zona ochilor și a gurii.
  • Acoperiți pielea cu haine de bumbac, capul cu pălărioară, parasolar dacă mergeți cu mașina, și umbrelă deasupra căruțului când îl scoateți la plimbare.
  • Verificați ingredientele cremei! Fără parfum, fără alcool!
  • Aplicați crema cu 30 de minute înainte de a ieși pentru a-i da timp să pătrundă bine în piele. Nu uitați și de urechi!

Ce îmbrăcăminte folosiți

  • Este bine ca pielea delicată a bebelușului să fie cât mai acoperită, dar totuși este vară și nu trebuie să-l înfofolim! Un tricou lejer și pantaloni largi din bumbac, o pălăriuță cu margini care fac umbră și ochelari de soare, aceasta este ținuta ideală! La ochelari trebuie să fiți foarte atenți. Nu cumpărați unii ieftini, din magazin, pentru că aceștia pot face mai mult rău decât bine. Cumpărați unii avizați, dar mai scumpi, care îți vor proteja cu siguranță ochii bebelușului.

Hidratarea

În timpul zilelor călduroase, bebelușul se deshidratează foarte repede!

Dacă alăptați, alăptați mai des când este cald. Dacă bea lapte formulă, de la vârsta de 4 luni îi puteți da apă.

Amintiți-vă că soarele arde mai tare lângă apă și pe suprafețele de beton (ar trebui evitate aceste zone pe cât posibil)! Acest lucru trebuie luat în considerare la evaluarea duratei expunerii și la aplicarea cremei. Sfatul nostru este să aplici mai multă cremă decât să nu fie suficientă.

Articol ssținut de Asociația Educație pentru Suflet!

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.