Home / Bebelus / Cum ajutăm bebelușul să doarmă bine în zilele toride

Cum ajutăm bebelușul să doarmă bine în zilele toride

Suntem foarte preocupați de cantitatea și calitatea somnului pentru bebeluși. Acesta este necesar pentru ca puiul tău să aibă energie și pentru a crește. Iată câteva sfaturi pentru a te asigura că au un somn bun, chiar și în zilele toride.

Potrivit unor studii, cazurile de moarte subită a sugarului sunt mult mai mari în perioadele cu temperaturi foarte ridicate. În acest context, și deoarece confortul bebelușului tău este esențial, este în interesul tău să ai o temperatură cât mai optimă în casă. Temperatura ideală ar trebui să fie în jur de 20 de grade. O cameră în care tu te simți confortabil, va fi confortabilă și pentru cel mic.

Prima armă împotriva căldurii este cu siguranță prevenirea. În primul rând, încearcă să ții căldura afară, păstrând perdelele și obloanele închise pe tot parcursul zilei. Acest efort mic ajută la menținerea unei temperaturi rezonabile în cameră, împiedicând soarele să intre în cameră și să o încălzească foarte tare.

Umiditate și aer curat

Pentru a respira bine, bebelușii au nevoie de un nivel ridicat de umiditate ambientală. Dacă ai aer condiționat, acesta usucă aerul și poate fi sursa problemelor respiratorii. Din aceste motive, nu-l pui în camera copilului. Pentru a răci și a avea umiditatea optimă în cameră, îți recomand să agăți câteva haine umede pe aer, ceva ecologic și inofensiv pentru sănătate.

Poți utiliza, de asemenea, un ventilator pentru a încerca să ventilezi aerul. Dar ai grijă că acesta poate provoca infecții ale urechilor. Prin urmare, este de preferat să-l pui când cel mic nu este în cameră și să-l oprești atunci când îl culci. Desigur, nu îndrepta niciodată  ventilatorul direct spre copil.

Păstrați corpul la rece

Odată ce toate măsurile au fost luate pentru menținerea unei temperaturi adecvate în camera copilului, singurul lucru rămas de făcut pentru a asigura un confort mai bun pentru copil este să-i scadă temperatura corpului său.

Baia este cel mai eficient mod de a răcori copilul. Pentru a-l răcori, apa trebuie să aibă 35 de grade, cu două grade sub normal. În serile călduroase, puteți scălda copilul chiar înainte de a merge la culcare. El va adormi mai ușor.  

Când pui copilul la culcare, rezistă tentației de a-l lăsa doar în scutec. Îmbracă-l în ceva ușor din bumbac, astfel îmbrăcat nu riscă să răcească dacă temperatura scade.

Hidratează copilul!

Pentru a preveni deshidratarea, este recomandat să-i dai bebelușului să bea mai mult lapte. Dacă deja bea apă, îi dai să bea mai multă apă ca de obicei.  

În timpul zilei, trebuie să stai cu cel mic în casă, să-i dai să bea multă apă și să ții cont de sfaturile menționate mai sus. Dar în același timp trebuie să fii atentă la semnele de disconfort pe care ți le dă bebelușul.

Sfaturi pentru cititorii noștri

  • Pune sticle cu apă înghețată sub pătuțul bebelușului
  • Dă-i lapte la temperatura camerei
  • Șterge regulat podeaua camerei copilului pentru a avea umiditate
  • Plasați un ventilator de evacuare aer cald într-o fereastră a dormitorului

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.