Ingrediente
5 cartofi medii;
4 ouă;
1 lingură unt;
50 g cașcaval;
50 ml lapte;
puțin ulei;
½ legătură mărar verde;
sare;
piper
Mod de preparare
Speli cartofii, îi cureți de coajă, îi tai cuburi și-i fierbi în apă cu sare până sunt bine pătrunși. Îi scurgi de zeamă, îi pasezi și îi amesteci cu untul, cașcavalul ras și laptele. Condimentezi cu puțină sare și piper.
Așezi piureul în 4 grămăjoare pe o tavă cu hârtie de copt unsă cu puțin ulei. Le dai forma rotundă, le faci câte o gaură în mijloc cu ajutorul unei linguri și pui deasupra câte un ou crud. Ai grijă ca ouăle să nu treacă peste marginile cuibului.
Introduci tava în cuptorul încălzit pentru circa 15-20 de minute. Le scoți din cuptor, le presari cu mărar verde tocat și le servești cu salată.