Home / Copil / “Cuiburi” de spaghete

“Cuiburi” de spaghete

Ingrediente

200 g spaghete; sare; piper măcinat; 200 g șuncă; ½ ardei gras roșu; 200 g legume asortate congelate (mazăre verde, porumb, morcov); 100 g brânză Gouda; 200 ml lapte; 4 ouă; unt pentru uns formele

Mod de preparare

Fierbi spaghetele conform indicațiilor de pe ambalaj, după care le scurgi și le pui într-un castron mai mare. Adaugi peste ele ardeiul gras tăiat cubulețe, șunca tăiată fideluță sau cubulețe, legumele decongelate, sare și piper și amesteci.

Într-un alt bol, amesteci laptele cu ouăle și cu brânza Gouda rasă. Condimentezi cu puțină sare și piper. Torni amestecul peste spaghetele cu legume și amesteci. Pui cu o furculiță cantități mici de spaghete în formele de brioșe unse și tapetate. Zeama lăsată o torni în mod egal peste spaghetele din forme.

Introduci formele în cuptorul încins la 160ºC pentru 30 de minute. Le servești calde, cu sos de iaurt sau sos de roșii.

Foto: Photoland/Profimedia

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.