
Ingrediente
1 kg prune roșii; 100 g zahăr brun; coaja de la o lămâie mai mare bio; 2 lingurițe scorțișoară măcinată; 2 lingurițe făină; unt pentru uns vasul. PENTRU CRUMBLE: 250 g făină; 150 g unt; 80 g zahăr pudră; 80 g zahăr brun; 50 g migdale măcinate
Mod de preparare
Speli prunele, le scoți sâmburii și le tai cubulețe, după care le amesteci cu 100 g de zahăr brun, cu coaja de lămâie, scorțișoara, făina și 4 linguri de apă. Ungi un vas mai mare termorezistent (sau 4 mai mici, individuale) cu unt și pui amestecul de prune.
Pentru crumble, freci untul cu făina între mâini, pui și restul ingredientelor și amesteci. Presari amestecul obținut peste prune și introduci vasul în cuptorul încălzit la 200ºC pentru 30-40 de minute. Trebuie să se rumenească frumos deasupra. Lași 15 minute să se răcorească înainte să îl servești.