Home / Copil / Crumble cu prune

Crumble cu prune

Ingrediente

1 kg prune roșii; 100 g zahăr brun; coaja de la o lămâie mai mare bio; 2 lingurițe scorțișoară măcinată; 2 lingurițe făină; unt pentru uns vasul. PENTRU CRUMBLE: 250 g făină; 150 g unt; 80 g zahăr pudră; 80 g zahăr brun; 50 g migdale măcinate

Mod de preparare

Speli prunele, le scoți sâmburii și le tai cubulețe, după care le amesteci cu 100 g de zahăr brun, cu coaja de lămâie, scorțișoara, făina și 4 linguri de apă. Ungi un vas mai mare termorezistent (sau 4 mai mici, individuale) cu unt și pui amestecul de prune.

Pentru crumble, freci untul cu făina între mâini, pui și restul ingredientelor și amesteci. Presari amestecul obținut peste prune și introduci vasul în cuptorul încălzit la 200ºC pentru 30-40 de minute. Trebuie să se rumenească frumos deasupra. Lași 15 minute să se răcorească înainte să îl servești.

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.