Home / Copil / Cremă de ciocolată

Cremă de ciocolată

Ingrediente

150 g ciocolată neagră

20 g unt

4 ouă

20 g zahăr

2 linguri zahăr pudră

bomboane-oușoare pentru decor

Mod de preparare

Mai întâi topești ciocolata împreună cu untul și zahărul pe baie de aburi, amestecând continuu cu o spatulă sau cu o lingură de lemn. Dai vasul de pe foc și adaugi gălbenușurile treptat, mixând energic.  

Bați albușurile spumă tare cu zahărul pudră, le adaugi treptat peste compoziția de ciocolată, amestecând ușor cu o spatulă.

Torni crema în boluri individuale și le introduci în frigider pentru 2-3 ore înainte să o servești. Decorezi cu bomboane în momentul servirii.

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.