Ingrediente
75 g ciocolată neagră
3 ouă
300 g făină
100 g zahăr
1 linguriță esență de vanilie
100 ml lapte
25 g unt
dulceață pentru servit
Mod de preparare
Într-un castron, bați cu moxerul ouăle cu zahărul până se albesc, adaugi făina și laptele și mixezi foarte bine.
Pui într-un vas untul și ciocolata ruptă bucăți și îl așezi pe baie de aburi. Lași să se topească, amestecând bine. Torni ciocolata peste amestecul de ouă (trebuie să ai grijă să nu fie fierbinte), esența de vanilie și omogenizezi totul foarte bine. Lași compoziția să se odihnească 5 minute.
Ungi o tigaie de clătite cu unt sau ulei și torni cu un polonic mic din compoziția de clătite. Lași până se formează bule deasupra clătitei și o întorci. Mai lași 30 de secunde și clătita este gata. Continui așa până termini compoziția. Dacă tigaia este mai mare poți pune mai multe clătite.
Le servești cu dulceață, cu fructe proaspete, sos de ciocolată, depinde ce preferați. Merg de minune și cu o cremă de brânză cu ciocolată rasă și vanilie.