Clapon umplut

Ingrediente

1 clapon de circa 3 kg

50 g unt

1 lingură ulei

400 g carne tocată

100 g ficăței de pui

2 ouă

2 iaurturi mici simple

2 cepe

2 căței usturoi

zeama de la o portocală

sare

piper

Mod de preparare

Topești untul într-o tigaie împreună cu uleiul, adaugi ceapa și usturoiul tocate mărunt și le călești într-o tigaie. Adaugi ficățeii tocați mărunt și mai lași până se coagulează.

Pui carnea tocată într-un castron, adaugi ouăle, iaurtul și ceapa cu ficățeii, sare și piper și omogenizezi compoziția.

Condimentezi interiorul claponului cu sare și piper, îl umpli cu compoziția de carne și îl coși cu o sfoară alimentară. Îi legi și picioarele.

Ungi claponul cu unt și îl condimentezi cu sare și piper și îl așezi cu pieptul în sus într-un vas termorezistent mai înalt, adaugă pe lângă el ce legume îți plac, zeama de portocală și o cană de apă.

Îl introduci în cuptorul încins la 160°C pentru 3 ore (aproximativ 30 de minute pentru 500 g de clapon). La fiecare 30 de minute, unge pasărea cu sosul din tavă.

Sfatul meu este să-l servești la masă alături de o garnitură de orez și sparanghel verde tras în unt.

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.