Ingrediente
1 clapon de circa 3 kg
50 g unt
1 lingură ulei
400 g carne tocată
100 g ficăței de pui
2 ouă
2 iaurturi mici simple
2 cepe
2 căței usturoi
zeama de la o portocală
sare
piper
Mod de preparare
Topești untul într-o tigaie împreună cu uleiul, adaugi ceapa și usturoiul tocate mărunt și le călești într-o tigaie. Adaugi ficățeii tocați mărunt și mai lași până se coagulează.
Pui carnea tocată într-un castron, adaugi ouăle, iaurtul și ceapa cu ficățeii, sare și piper și omogenizezi compoziția.
Condimentezi interiorul claponului cu sare și piper, îl umpli cu compoziția de carne și îl coși cu o sfoară alimentară. Îi legi și picioarele.
Ungi claponul cu unt și îl condimentezi cu sare și piper și îl așezi cu pieptul în sus într-un vas termorezistent mai înalt, adaugă pe lângă el ce legume îți plac, zeama de portocală și o cană de apă.
Îl introduci în cuptorul încins la 160°C pentru 3 ore (aproximativ 30 de minute pentru 500 g de clapon). La fiecare 30 de minute, unge pasărea cu sosul din tavă.
Sfatul meu este să-l servești la masă alături de o garnitură de orez și sparanghel verde tras în unt.