Home / Copil / Clafoutis cu prune

Clafoutis cu prune

Ingrediente

500 g prune fără sâmburi

200 g făină

4 ouă

150 g zahăr

sare

500 ml lapte

1 esență de vanilie

unt

Mod de pregătire

Ungi un vas mediu termorezistent cu unt din belșug și așezi pe fund jumătățile de prune. Încălzești cuptorul la 180°C.

Într-un bol mai mare, bați ouăle cu un praf de sare și cu zahărul până își dublează volumul. Adaugi o parte din făină și jumătate din lapte și mixezi, pui esența, restul de lapte și făină și omogenizezi compoziția.

Torni aluatul peste prune și introduci vasul în cuptor pentru 40 de minute. Trebuie să se rumenească frumos.

Lași să se răcească înainte de servire!

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.