Home / Copil / Clafoutis cu pere

Clafoutis cu pere

Ingrediente

4 pere medii coapte

4 ouă

175 g zahăr

125 g făină

500 ml lapte

esență de vanilie

Mod de preparare

Bați ouăle cu zahărul până își dublează volumul. Adaugi făina, esența de vanilie și bați din nou, iar la final torni laptele treptat, mixând continuu.

Cureți perele de coajă, le tai sferturi, le cureți de semințe și apoi le tai felii mai groase. Le așezi într-o formă rotundă de 24 cm unsă cu unt sub formă de floare și torni compoziția de lapte. Le așezi una peste alta.

Introduci forma în cuptorul încins la 210 grade Celsius pentru 30 de minute. Trebuie să urmărești coacerea, deoarece este destul de rapidă. Lași desertul să se răcească în formă, după care îl serveș

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.