
Ingrediente
4 mere mai mari
5 ouă
150 g zahăr
250 g făină
350 ml lapte
2 linguri unt
esență de vanilie
un praf de sare
Mod de preparare
Mai întâi, bați ouăle cu un praf de sare și 100 g zahăr până devin spumoase și se albesc. Torni laptele și omogenizezi, după care esența de vanilie și treptat făina, mixând ușor.
Tai merele cuburi. Topești într-o tigaie mare mai înaltă untul adaugi merele și restul de zahăr și caramelizezi ușor merele.
Ungi o formă termorezistentă de 28 cm cu puțin unt, pui merele și le netezești. Torni aluatul peste mere și introduci forma în cuptorul încins la 180°C pentru 25 de minute sau până se rumenește la suprafață.
Poți adăuga dacă dorești și miez de nucă în momentul în care caramelizezi merele.
Acest desert se mănâncă cu lingurița. Este bun atât cald cât și rece.