Home / Copil / Clafoutis cu mere caramelizate

Clafoutis cu mere caramelizate

Ingrediente

4 mere mai mari

5 ouă

150 g zahăr

250 g făină

350 ml lapte

2 linguri unt

esență de vanilie

un praf de sare

Mod de preparare

Mai întâi, bați ouăle cu  un praf de sare și 100 g zahăr până devin spumoase și se albesc. Torni laptele și omogenizezi, după care esența de vanilie și treptat făina, mixând ușor.

Tai merele cuburi. Topești într-o tigaie mare mai înaltă untul adaugi merele și restul de zahăr și caramelizezi ușor merele.

Ungi o formă termorezistentă de 28 cm cu puțin unt, pui merele și le netezești. Torni  aluatul peste mere și introduci forma în cuptorul încins la 180°C pentru 25 de minute sau până se rumenește la suprafață.

Poți adăuga dacă dorești și miez de nucă în momentul în care caramelizezi merele.

Acest desert se mănâncă cu lingurița. Este bun atât cald cât și rece.

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.