Home / Copil / Clafoutis cu caise

Clafoutis cu caise

Ingrediente
4 ouă; 50 g zahăr pudră; 1 plic zahăr vanilat; 100 g făină; 250 ml lapte; 250 ml smântână lichidă; 400 g caise
Mod de preparare
Speli caisele, le usuci cu prosoape absorbante, le tai în două și le scoți sâmburii.
Într-un castron, bați ouăle cu zahărul până își dublează volumul, adaugi făina, zahărul vanilat, iar la final smântâna și laptele, având grijă să mixezi continuu.

Ungi 4 vase ramekin individuale cu unt și le tapetezi cu făină, împarți amestecul în ele și deasupra așezi jumătățile de caise. Pui vasele pe o tavă și le introduci în cuptorul preîncălzit la 180° C pentru 40 de minute.  Vasele le poți tapeta și cu zahăr caramelizat, câte o lingură pentru fiecare vas. Servești clafoutisul cald, direct din vase.

Foto: Photoland/Profimedia

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.