Home / Viata de familie / Retete pentru toata familia / Aperitive / Ciuperci umplute cu cușcuș

Ciuperci umplute cu cușcuș

Ingrediente

4 ciuperci mari; sare; piper măcinat; 2 linguri ulei de măsline; 100 g cușcuș; 1 ceapă; 1 ardei gras roșu; 50 g brânză telemea; 2 linguri pătrunjel verde tocat; 400 g iaurt gras; zeama de la ½ de lămâie; 2 linguri mentă tocată

Mod de preparare
Scoți codițele la ciuperci, le speli, le usuci cu prosoape absorbante și le presari cu puțină sare. Le așezi pe grătarul încis și le frigi pe ambele părți câte un minut.

Prepari cușcușul conform indicațiilor de pe ambalaj. Încingi uleiul într-o tigaie, adaugi ceapa și codițele de ciuperci tocate mărunt. Lași până se înmoaie, dai tigaia de pe flacără, adaugi cușcușul, ardeiul tocat cubulețe, brânza mărunțită, pătrunjelul și amesteci. Condimentezi cu sare și piper.

Umpli ciupercile cu cușcuș și le mai pui pe grătar un minut. Amesteci iaurtul cu zeama de lămâie, menta, sare și piper. Servești ciupercile cu sosul de iaurt.

Foto: Photoland/Profimedia

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.