Home / Copil / Ciulama de ciuperci

Ciulama de ciuperci

Ingrediente

500 g ciuperci brune

2 cepe medii

ulei de floarea-soarelui

2 linguri făină

400 ml supă de pui

300 ml smântână dulce de gătit

sare

piper

Mod de preparare

Speli ciupercile și le tai felii. Încingi într-o tigaie două linguri de ulei și pui ciupercile. Le lași pe foc până lichidul lăsat de ciuperci se evaporă. Scoți ciupercile cu o paletă, mai adaugi două linguri de ulei și călești ceapa, pe care ai tăiat-o mărunt înainte.

Adaugi făina peste ceapă, amesteci bine și lași pe foc câteva secunde, apoi adaugi treptat supa de pui până se dizolvă făina și ciupercile. Lași să fiarbă 10 minute, după care torni smântâna, condimentezi cu sare și piper și mai lași 10 minute.

Servești ciulamaua caldă, alături de mămăligă caldă!

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.